Ada Colau ha assegurat que volen “que el canvi no s’aturi” i portar les polítiques que s’estan duent a terme al consistori a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume, és a dir, a la Generalitat. L’alcaldessa ha destacat que volen treballar “per la cohesió social, recosir Catalunya i la reactivació econòmica”. Colau, però, ha afegit que aquests comicis “no són per fer política contra ningú, sinó a favor de l’agenda social”.

En aquest sentit, els representants municipals han aprofitat per subratllar que l’Ajuntament està destinant tres vegades més fons per a l’accés a l’habitatge que cap altra administració, i lluitant, per exemple,  contra els fons voltors. En aquest sentit, el cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, també ha retret al govern Puigdemont la seva gestió durant el seu mandat. Ha posat d’exemple que Colau ha pogut governar i tirar endavant polítiques socials malgrat els obstacles que el ministre Cristóbal Montoro i el Tribunal Constitucional han posat, que, ha dit, no poden ser excusa per no executar el seu programa.

L’acte també ha comptat amb un moment especial dedicat a Domènech, ja que el públic ha felicitat el cap de llista pel seu aniversari cantant-li una cançó.