Alguns espais que van ser col·legis electorals durant el referèndum de l’1 d’octubre s’han llevat aquest divendres amb petjades grogues a la vorera o a l’entrada del recinte. Són petjades que recorden la custòdia que nombrosos ciutadans van fer durant la votació de l’1-O. La iniciativa coincideix amb els dos mesos del referèndum. Entre els centres hi ha l’Escola Ramon Llull, on hi va haver fortes càrregues policials aquell dia.

Alguns dels centres de votació que es van obrir pel referèndum de l’1 d’octubre han aparegut aquest divendres amb petjades a les portes. El Comitè de Defensa de la Repúbica de Sant Antoni ha fet pública una acció per Twitter en què es pot veure una fotografia amb petjades grogues a la porta del centre de dia de Sant Antoni, on es va votar l’1-O. També s’han vist petjades a l’entrada de l’Escola Ramon Llull, on l’1-O es van produir importants càrregues policials.

Òmnium crida els ciutadans a fer un “divendres de groc”

“Divendres de groc”. Aquesta és la crida que ha fet Òmnium a través de la campanya Crida per la Democràcia perquè aquest divendres la ciutadania surti al carrer vestida amb alguna peça de color groc. L’entitat sobiranista assegura que la jornada suposa un “dia decisiu” per als consellers i els Jordis, que declararan davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. A més de dur una peça de roba groga, conviden a portar també el llaç groc. Amb aquesta iniciativa volen “acompanyar els presos perquè aviat deixin de ser-ho”.

A través de les xarxes socials, molta gent ha mostrat el suport a la iniciativa.