Ada Colau Monica Garcia

L’alcaldessa, Ada Colau, ha defensat que els tràmits per tirar endavant la superilla de l’Eixample compleixen la normativa i s’han fet “d’acord amb la legalitat”. Ho ha afirmat després que el síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, hagi recriminat al govern municipal que l’actuació “no ha estat ajustada a dret” perquè va treure les obres dels nous eixos verds a concurs sense tenir el projecte aprovat definitivament.

Colau ha dit que l’Ajuntament de Barcelona és “una institució molt sòlida” i amb uns serveis jurídics que fan impossible tramitar projectes urbanístics importants saltant-se la normativa. “Tenim la plena confiança que els projectes compleixen la normativa”, ha dit l’alcaldessa, que s’ha mostrat disposada a col·laborar si hi ha qualsevol requeriment d’institucions o tribunals. La previsió del govern municipal és començar les obres dels eixos verds i les quatre places d’aquesta superilla al juny.

Cooperació entre Barcelona i Madrid

L’alcaldessa ha fet aquestes declaracions durant una visita al Parc de les Glòries amb la portaveu de Más Madrid a l’Assemblea de la Comunitat, Mónica García, des d’on han defensat la cooperació entre Barcelona i Madrid. “Hi ha una majoria social a qui ens agrada cooperar”, ha afirmat Colau, que ha acusat la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso i l’alcalde José Luis Martínez-Almeida de buscar la confrontació amb Barcelona.

De la seva banda, Mónica García s’ha mostrat feliç de ser a Barcelona i ha expressat el seu reconeixement cap a la gestió d’Ada Colau. De fet, ha definit a l’alcaldessa com un “referent de la bona política” i ha reconegut sentir “enveja” d’algunes mesures impulsades a la ciutat que “posen la ciutadania al centre”. Colau també ha valorat el projecte Sumar de Yolanda Díaz i ha dit que “pot comptar amb nosaltres per tirar endavant“.