ada colau ple febrer 2021

(EFE/redacció) La fiscalia ha arxivat la investigació que va obrir a l’alcaldessa, Ada Colau, i als exregidors Jaume Asens i Gerardo Pisarello, per subvencionar amb 3,4 M € entitats amb les quals van col·laborar abans de fer el salt a la política. Segons han informat a EFE fonts jurídiques, el ministeri públic no ha trobat indicis de delicte en les subvencions atorgades per l’Ajuntament de Barcelona a entitats com l’Observatori DESC o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Les diligències les va obrir la Fiscalia de Barcelona arran d’una denúncia presentada per Advocats Catalans per la Constitució que es dirigia també contra les exregidores de Barcelona en Comú Laura Pérez, Gala Pin i Laia Ortiz, l’assessora municipal d’Habitatge Vanesa Valiño i la directora de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela. Quan es va fer pública la investigació, Colau va dir que no hi havia causa.

Acusaven Colau de prevaricació, frau i malversació

La denúncia acusava Colau i el seu equip dels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de cabals i tràfic d’influències per la “reiterada i presumptament injustificada” concessió de subvencions per part de l’Ajuntament a l’Observatori DESC, la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyers sense Fronteres (ESF). Posteriorment, l’entitat va ampliar la denúncia contra Asens i Pisarello.

La denúncia indicava que els tres dirigents de Barcelona en Comú van treballar o van col·laborar fins al seu salt a la política amb l’Observatori DESC, que ha rebut 1,2 M € per part del consistori. De fet, en l’ampliació de denúncia, l’associació mantenia que els denunciats podrien haver incorregut en un delicte d’organització criminal.