L’alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha fet una ferma defensa del dret a l’habitatge i ha demanat continuar treballant “sense excuses” per garantir-lo, ja sigui “dins” o “fora de les institucions”. Colau també ha assegurat que està “treballant perquè hi hagi un govern progressista” a la ciutat, però que sigui com sigui, l’Ajuntament “que surti el proper 17 de juny tindrà milers de claus per entregar”. Ha demanat que “la màquina no s’aturi” i que la nova llei de regulació dels lloguers “s’utilitzi amb la màxima ambició”.

Colau ha explicat algunes de les mesures que ha dut a terme l’Ajuntament els darrers vuit anys en matèria d’habitatge i ha afirmat que “ha estat una de les grans prioritats a Barcelona”. Ara, ha dit, “som la ciutat de l’estat amb el parc d’habitatge públic més gran”, i ha afegit que des del govern municipal “han intentat canviar el paradigma des de la institució pública”.

El congrés sobre habitatge social més important d’Europa, a Barcelona

L’alcaldessa en funcions ha fet aquestes declaracions durant el discurs d’inauguració de l’International Social Housing Festival 2023. Es tracta del congrés internacional sobre habitatge social més important d’Europa que se celebra aquests dies a l’Auditori del Palau de Congressos.

A l’acte també hi han participat Iñaqui Carnicero, secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del Govern d’Espanya; Marina Berasategui, secretària d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya; Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’AMB i Sorcha Edwards, secretària general de Housing Europe.