L’alcaldessa, Ada Colau, ha volgut sortir al pas de les veus que titllen Barcelona de ciutat insegura. I de fet ha assegurat que segons els rànquings internacionals “Barcelona és una de les ciutats més segures del món”. Per reforçar aquesta tesi Colau ha posat sobre la taula una xifra: “Aquest juliol els robatoris sense violència s’han reduït un 30 % respecte al 2019”. L’alcaldessa ha considerat que “és una reducció significativa en un mes complicat de màxima ocupació turística i amb bandes de lladres professionals fent ruta”.

“Als lladres professionals Barcelona ja no els sortirà tan a compte”

Per explicar aquesta reducció Colau ha assenyalat, d’una banda, la col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra: “Estan més coordinats que mai i fan més detencions que mai”. D’altra banda, l’alcaldessa ha afegit que es comencen a notar els efectes dels canvis legislatius per castigar la multireincidència: “Als lladres professionals que tenen rutes en temporades altes delictives, Barcelona ja no els sortirà tan a compte”, ha sentenciat.

Les darreres dades sobre furts les va fer públiques el Ministeri de l’Interior a finals del mes d’agost. Entre el gener i el juny del 2022, es van denunciar diàriament 201 furts. Amb un total de 36.386 robatoris sense violència, la xifra és un 68,9 % més elevada que la registrada en el mateix període del 2021. La xifra, però, queda lluny dels 300 furts al dia que es denunciaven abans de la pandèmia.

“El discurs d’Ayuso i Almeida busca desprestigiar la ciutat”

Tot i admetre que Barcelona no serà mai una ciutat lliure de delictes “com no ho és cap gran ciutat”, Colau ha criticat que “Ayuso i Almeida donin la llauna i magnifiquin alguns aspectes per fer política i desprestigiar la ciutat”. L’alcaldessa ha dit que no s’ha de fer cas d’aquests discursos: “Les dades no ho avalen. Hem de treure l’orgull barceloní perquè és una de les ciutats més segures del món segons els rànquings internacionals”.