L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha repassat l’actualitat de Barcelona al ‘bàsics’. Colau ha volgut ressaltar que “Barcelona està neta a trets generals” segons les dades de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa ha matisat que hi ha zones amb sobrecàrrega com Ciutat Vella, on la recuperació del turisme té una afectació sobre la neteja.

Sobre plagues, Colau afirma que l’Agència de Salut Pública els diu que no hi ha un problema de rates i que s’han intensificat els serveis de detecció i actuació en cas de trobar un niu.

20:41
   

Seguirà sense Twitter

L’última pregunta de l’entrevista ha servit per constatar que l’alcaldessa Ada Colau no tornarà a Twitter. “Visc molt bé sense Twitter”.

20:39
   

La Diada d’Ada Colau: Ofrena sí, manifestació ANC no

Ada Colau ha afirmat que participarà com cada any a l’ofrena al monument de Rafel Casanova durant la Diada, però en canvi es desmarca de la manifestació convocada per l’Assamblea Nacional Catalana l’onze de setembre.

20:38
   

Tercer mandat: “Em presento per guanyar”

Sobre el resultat de les properes eleccions, Ada Colau no vol contemplar la possibilitat de repetir mandat i assegura que es presenta per “guanyar i consolidar el projecte que van començar fa 8 anys”.

20:33
   

Colau compta amb mantenir el govern de coalició fins a les municipals

Ada Colau ha valorat positivament el govern conjunt amb el PSC i ha afegit que compta mantenir-lo fins a les properes eleccions municipals. També s’ha referit al paper d’Esquerra a l’oposició i ha assegurat que hi ha hagut bona sintonia. 

 

20:25
   

“Barcelona és una de les ciutats més segures del món”

Ada Colau ha volgut deixar clar que no cal generar alarmismes com si Barcelona fos la ciutat més insegura del món, quan precisament hi ha dades que recolzen la idea que la ciutat és de les més segures del món. Colau ha detallat que els fets delictius s’han reduit un 30% aquest 2022 respecte el 2019, l’últim any sense restriccions per covid.

20:22
   

Confia en un acord per evitar la vaga de neteja per la Mercè

Colau ha explicat que hi ha negociacions i que per ara considera que ha de ser “prudent i no intervenir”.  També s’ha mostrat confiada en que el diàleg permeti evitar la vaga de neteja per la Mercè.  

20:20
   

Colau, sobre la neteja

Ada Colau assegura que la ciutat funciona i a trets generals està neta. L’alcaldessa admet que algunes zones cèntriques hi ha més problemes de neteja per la sobrecàrrega que genera la recuperació del turisme. Colau ho ha il·lustrat amb el buidatge de papereres a la Rambla: “Es netegen les papereres 14 vegades al dia”.

20:16
   

“Dos de cada tres barcelonins accepten usar menys el cotxe”

Sobre l’objectiu de reduir la contaminació, Colau afirma que és una demanda ciutadana. Segons els baròmetres municipals, dos de cada tres barcelonins demanen mesures per reduir contaminació i soroll. Això implica reduir l’ús del cotxe i ampliar l’ús del transport públic.

 

20:14
   

“Cal reduir el trànsit, no criminalitzar-lo”

Ada Colau ha explicat que no parla de treure el vehicle privat de Barcelona però que aposten per fer una ciutat més amable, menys contaminada i amb menys soroll. L’alcaldessa ha afegit que hi ha excés de presència de trànsit: “No és normal que Eixample sigui autopista amb 350mil vehicles cada dia.”

 

20:11
   

Contrària a l’ampliació de l’aeroport

Ada Colau ha reiterat que cal reduir les emissions i que “ampliar l’aeroport seria un contrasentit”. Sobre la posició favorable del PSC a aquesta ampliació, Colau ha explicat que si els socialistes estan d’acord amb l’agenda 2030, cal concretar-ho en fets.

 

20:06
   

Ada Colau sobre el panorama econòmic a la tardor

L’alcaldessa Ada Colau s’ha mostrat preocupada per la situació econòmica a la tardor, tot i que també ha celebrat que Barcelona ha viscut un estiu que segons Colau “ha estat un èxit”. L’alcaldessa ha explicat que s’ha d’estudiar que les ajudes en àmbits com el transport públic s’haurà d’allargar si la situació d’emergència de les famílies no acaba.

 

 

19:46
   

Ada Colau repassarà l’inici del curs polític i l’actualitat de Barcelona en l’estrena de la temporada a bàsics

El bàsics estrena la setena temporada amb una entrevista a l’alcaldessa Ada Colau. El curs polític comença amb les eleccions municipals del mes de maig a l’horitzó, i Colau parlarà amb l‘Eva Arderius de tots els temes d’actualitat de Barcelona. A partir de les 20.05 podràs seguir l’entrevista en directe en aquesta pàgina.