RICARD GOMÀ, president del grup municipal d'ICV-EUiA: "Barcelona és una ciutat molt diferent el 2011 de com era fa escassament fa quatre anys. És una ciutat que ha canviat, que té una estructura social molt diferent, que a més està passant per una crisi, en un context molt advers, i això requereix de respostes, de reptes, d'il·lusions noves. Res no serà igual i, en aquest context, el que representa, el que vol representar, Iniciativa té més força i més potencial que mai: una ciutat en defensa dels serveis públics, de l'educació pública, de les polítiques socials, de la innovació ecològica, de la cultura com a eina d'emancipació social i col·lectiva, i d'un altre urbanisme, ecològic i al servei de les persones, diferent a la manera de fer urbanisme que moltes vegades s'ha fet en aquesta ciutat."

En una carta adreçada a la militància, l’ecosocialista considera el partit “una aposta del tot necessària”, per a construir, diu, una nova quotidianitat, en què tots els projectes de vida siguin possibles en condicions reals d’igualtat. Segons Gomà, caldrà inconformisme, creativitat i diàleg per afrontar els nous reptes de la Barcelona del 2011 que, afirma, no tenen res a veure amb els de fa quatre anys.

El partit manté el compromís ètic amb el futur del clima i del planeta i advoca per una convivència intercultural i un “nou urbanisme ecològic”, en què l’educació pública i la cultura hi tinguin molt a veure.

Ricard Gomà fa set anys que treballa com a regidor de la coalició a Barcelona. El president del grup municipal d’ICV-EUiA és també segon Tinent d’alcalde, regidor d’Acció Social i Ciutadania, vicepresident de la Comissió d’Acció Social i Ciutadania i president de l’Institut de Persones amb Discapacitat.