Antoni Castells ho ha deixat clar des de l'inici: el conveni entre el Departament d'Economia i el Palau per fer possible la construcció de l'hotel és irreprotxable. Ha assegurat que els objectius de la Generalitat sempre van ser l'interès públic i preservar el patrimoni del govern. Ha dit, fins i tot, que les arques catalanes en sortien guanyant gràcies a la compensació prevista pel canvi d'usos dels edificis afectats. ANTONI CASTELLS, conseller d'Economia "La Generalitat va fer una operació en què va perdre x milions.... Com és possible dir això? Al revés, no va perdre res, és una operació correcta. S'intercanvien dues coses pel seu valor. Ara si em permeten dir que fa la Generalitat en aquesta operació és ingressar 5'6 milions que si no, no hauria ingressat". Des de l'oposició s'ha qualificat l'operació com especulativa i en benefici a un particular, per això han demanat la depuració de responsabilitats JORDI TURULL, CiU "Un mínim d'autocrítica i assumpció de responsabilitats per enviar un missatge clar als ciutadans que la insolvència i la incompetència no surten gratuïtes, alguna mesura s'hauria de prendre". SANTI RODRÍGUEZ, PP "Ens agradaria que ens expliqués les circumstàncies de la signatura dels convenis i dubtem de les garanties". ALBERT RIVERA, Ciutadans "Això costarà diners senyor Castells ja sigui per retornar els diners a Olivia Hotels, ja sigui per pagar la compensació. No ens digui que són uns cracks que ens venen a donar diners a les butxaques dels ciutadans". El PSC ha fet una defensa a ultrança de la gestió del Departament d'Economia, mentre que els socis de govern han marcat una certa distància respecte l'operació de l'hotel. MARIA ÀNGELS CABASÉS, ERC "Vostè ens ha tret de dubte d'aquells tràmits que fan refèrencia a la Generalitat però creiem que queden aspectes i per tant valorem molt positivament la comissió creada en el si de l'Ajuntament". LLUÍS POSTIGO, ICV-EUiA "Crec que és de rebut i crec que alguns ciutadans veuran amb bons ulls aquesta mínima autocrítica". La setmana vinent els grups votaran les conclusions de la comissió per tal de presentar-les a debat al ple del Parlament.

D’altra banda, els partits de l’oposició dels partits de l’oposició han qualificat l’operació d’especulativa i a favor d’un particular. CiU, PP i Ciutadans han demanat depurar responsabilitats

La compareixença del conseller d’Economia ha estat l’última d’aquesta comissió parlamentària. La setmana vinent els grups votaran les conclusions de la comissió per tal de presentar-les a debat al ple del Parlament.