“Compta amb tot el nostre suport i té un espai reservat com a major o en una altra responsabilitat que tots creiem oportuna quan es resolgui el procediment judicial”, ha apuntat el conseller d’Interior, Miquel Buch. Així mateix, ha defensat la professionalitat del Major Trapero i s’ha mostrat convençut que “va fer la feina com l’havia de fer ell i tot el cos”. Per això, Buch ha assegurat que des dels Mossos se li guarda el seu espai com a major per quan hi hagi una sentència favorable sobre la seva persona, tot i que ha afegit que ell podrà anar a la ubicació que cregui més pertinent.

L’Audiència Nacional estudia els recursos de la cúpula policial

Buch ho ha explicat just el dia abans que l’Audiència Nacional  celebri una vista per estudiar els recursos d’apel·lació presentats per Josep Luís Trapero i els seus antics caps polítics, l’exdirector del cos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior César Puig, així com de la intendent Teresa Laplana. Preguntat pel procediment judicial i pel que podia passar aquest dilluns a l’Audiència Nacional, Buch no ha volgut posicionar-se, ja que considera que qualsevol moviment o valoració que pugui fer podria “interferir en la seva defensa”. Malgrat tot, el conseller ha dit que confia que aquesta causa “acabi en res” i ha destacat la “professionalitat” de tots ells.

Després de prendre una decisió sobre les apel·lacions presentades, la jutge Carmen Lamela podrà dictar ja l’acte d’obertura del judici oral, cosa que comportarà els enjudiciaments dels acusats.

En l’acta de processament, dictat el 4 d’abril, Lamela va imputar Trapero, Puig i Soler d’un delicte d’organització criminal i un altre de sedició per la “total inactivitat” dels Mossos durant el referèndum de l’1 d’octubre. En el cas de Trapero, hi afegeix encara un altre delicte de sedició, ja que li atribueix la responsabilitat del “setge” del 20 de setembre al Departament d’Economia. De la seva banda, la intendent Laplana està processada per un delicte de sedició per la seva responsabilitat durant l’operatiu dels Mossos al 20-S.