consulta bases ERC investidura Illa

Les bases d’Esquerra Republicana de Catalunya han aprovat, amb un 53 % dels vots, l’acord amb el PSC per investir Salvador Illa president de la Generalitat. Concretament, 3.397 afiliats han votat a favor del pacte, que inclou entre d’altres la “sobirania fiscal, la promoció i protecció de la llengua catalana, la convenció nacional per a la resolució del conflicte polític i la resta de mesures acordades”.

La participació en aquesta consulta telemàtica ha estat massiva. Hi ha votat un 77 % dels 8.226 militants que tenien dret a vot. “La militància ha dit que sí i assumim el resultat”, ha dit la secretària general del partit, Marta Rovira, en una compareixença des de la seu d’ERC del carrer de Calàbria.

L’acord a Barcelona, pendent de votació des del juny

El “sí” a la Generalitat podria aplanar el camí perquè els cinc regidors republicans entrin també al govern municipal del PSC, liderat per Jaume Collboni. Ambdues formacions van arribar a un principi d’acord al juny i la militància d’ERC havia de decidir si ho avalava o no. La Federació de Barcelona d’ERC va organitzar una votació el 13 de juny, però es va acabar ajornant perquè l’assistència de militants (uns 500) va sobrepassar l’aforament de l’Orfeó Martinenc. Posteriorment, la data de la consulta va quedar subordinada a la ronda de contactes de Rull al Parlament i a hores d’ara segueix estancada.

Suports per a la investidura d’Illa

Després que les bases d’ERC hagin validat el preacord, Salvador Illa disposarà dels 68 vots necessaris per superar el debat d’investidura, previst al llarg de la setmana que ve. Caldrà veure, però, què fa la diputada de les joventuts d’ERC, Marc Besses, que es decidirà en un consell nacional extraordinari de Jovent Republicà.

L’executiva del PSC, en aquest sentit, es reunirà aquest dissabte, 3 d’agost, entre les 11 i les 12 del migdia a la seu central del partit, a Barcelona.