El protagonista d'aquest Nadal no és ni el Pare Noel.... ni el Tió. Aquestes són unes festes fortament marcades per les eleccions generals. La jornada de reflexió d'avui ha coincidit amb l'últim cap de setmana abans de Nadal i alguns, mentre feien les últimes compres a la Fira de Santa Llúcia, han aprofitat per rumiar el vot. MONTSE OMEDES "Uf! No està decidit encara, no sabem a qui votar. És molt difícil perquè et venen la moto i després res." D'altres, en canvi, ja el tenen decidit. Tot i que els motius, són diversos. AURORA MANZANARES "Jo el meu vot el tinc claríssim. els polítics en tota la seva campanya no m'han ajudat gens ni mica ni per dubtar ni per canviar." RUBÉN BAENA "Jo el vot el tinc decidit per una senzilla raó. Sóc militant del PSC i tinc bastant clar a qui votar." Alguns ciutadans no veuen amb bons ulls fer coincidir unes eleccions amb el Nadal. JOSEP MARIA SAN NICOLÁS "Les festes nadalenques són una cosa familiar i vull que es mantinguin. Són unes dates que no s'haurien de fer aquestes votacions." MIREIA DE MIGUEL "Avui és un dia de passeig, una mica per gaudir de Santa Llúcia i el tema de política demà s'acaba de decidir tot." Tot i que ja fa uns dies que no està permès publicar sondejos, hi ha qui en fa alguns de ben originals. SERGI ALÒS, Caganer.com "El nostre caganòmetre per les eleccions seria Rajoy com a aspirant, Podem segon, després ciutadans i PSOE." En tot cas, fins demà a les 8 del vespre, hora en què tancaran els col·legis electorals, encara hi ha temps per decidir-se.

En la jornada de reflexió prèvia a les eleccions generals, molts ciutadans han escollit passar la tarda fent les compres nadalenques a la Fira de Santa Llúcia. Hi ha qui no vol sentir a parlar de política en aquestes dates ja que, diuen, no s’ha de barrejar amb el Nadal.

Els indecisos, en canvi, han aprofitat la tarda a la fira per rumiar el vot. Alguns argumenten que la campanya electoral no els ha ajudat a decidir-se i que, per això, encara no ho tenen pensat. D’altres ja ho tenen més clar i han passejat per la fira sense haver de decidir el seu vot ja que, diuen, tenen la decisió presa des de fa dies.

D’altra banda, tot i que des de fa uns dies no està permès publicar sondejos, alguns firaires en fan algun de ben original. El Sergi Alòs, de la parada de Caganer.com, explica que segons el ritme de venda de caganers dels candidats, Rajoy guanyaria les eleccions, seguit d’Iglesias, Rivera i Sánchez.