La temperatura baixarà en picat els propers dies i sembla que el fred d’hivern s’instal·larà a Barcelona. Per això, l’Ajuntament ha decidit activar 134 refugis climàtics —tal com fa a l’estiu— perquè persones vulnerables els puguin utilitzar i refugiar-se de la davallada del termòmetre. S’hi inclouen 64 equipaments de proximitat, 39 biblioteques, 20 complexos esportius, vuit museus, dos equipaments ambientals i també el CUESB. Tots els espais disponibles es poden consultar en aquest enllaç.

Així es vol complementar la xarxa de refugis climàtics que ja es posa en marxa durant l’estiu des de fa tres anys. Els equipaments poden ser tant interiors com exteriors i la temperatura recomanada es procurarà que no baixi dels 19º C.

Un refugi a menys de cinc minuts

L’objectiu, segons el consistori, és que en un futur el 100 % dels barcelonins puguin disposar-ne d’un a menys de cinc minuts a peu des de qualsevol punt de la ciutat. Per fer-ho possible, s’està treballant per ampliar la xarxa d’equipaments que donin cobertura i perquè aquests espais siguin el màxim de confortables. En aquest sentit, l’Ajuntament farà una tasca de difusió per donar-los a conèixer i els seguirà identificant amb un vinil a l’entrada de l’equipament.