nova-comissionada-agenda-2030-barcelona-barbara-pons-giner

Bàrbara Pons Giner és la nova comissionada d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, adscrita a la tinència d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, que encapçala Laia Bonet. La nova comissionada, que substitueix Miquel Rodríguez Planas, té l’encàrrec de desenvolupar durant el proper any la missió europea que ha escollit Barcelona com una de les 100 ciutats intel·ligents i climàticament neutres el 2030.

Mobilitat sostenible ajuntament de barcelona

Nous reptes i objectius

L’Ajuntament de Barcelona compta que bona part de la tasca de Pons es focalitzi que Barcelona assoleixi els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides i espera que el bagatge i coneixement de l’arquitecta sobre transformacions urbanes i canvi climàtic ajudin a assolir els objectius fixats per accelerar la transició energètica a l’àrea de Barcelona.

Biografia i formació

Arquitecta, doctora en urbanisme i màster en arquitectura del paisatge per la Graduate School of Design de la Universitat Harvard, Bàrbara Pons Giner està especialitzada en desenvolupament urbà sostenible, ciutats i canvi climàtic i ha exercit la seva carrera professional en el sector privat i en l’Administració pública.

Entre altres càrrecs, va ser directora general de Planificació Territorial de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa entre el 2007 i el 2011 i entre el 2011 i el 2012 va formar part de l’equip de millora de la qualitat del paisatge urbà de l’Ajuntament de Madrid. Ha estat ponent en nombrosos congressos i seminaris i docent en diverses universitats nacionals i internacionals, entre les quals destaca la Universitat George Washington.

Entre el 2014 i el 2016 va coordinar per al Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) una recerca sobre urbanisme sostenible per a la Iniciativa de ciutats emergents i sostenibles. Actualment ja treballava a l’Ajuntament de Barcelona, en concret a la Direcció de Promoció de la Ciutat, càrrec que compagina amb el de professora associada del grau en Estudis Globals de la Universitat Pompeu Fabra.