Jordi Hereu ha intentat desviar l'atenció sobre ell mateix... Però era difícil per dues coses: perquè el futur del PSC a l'Ajuntament dependrà de qui en segueixi al capdavant i perque els socialistes barcelonins tenen un congrés d'aquí a poques setmanes. Hereu ha demanat que sigui en aquest congrés on es decideixi l'oposició i l'alternativa que cal fer. JORDI HEREU, president del grup municipal del PSC "Vull claredat en aquest posicionament, que el debatem i el sancionem. Som l'alternativa, i per tant, treballem des de l'oposició" Ell hi serà, pel que necessitin, ha dit amb ambigüitat, sense aclarir si tornarà a ser el candidat. Sobre la gestió de Trias, Hereu hi veu un govern que gestiona a cop de titular i un exemple d'això i de la improvisació és, segons el PSC, el nou projecte de les Glòries que divendres al Ple, els socialistes demanaran que es retiri.

L’exalcalde de Barcelona i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, al capdavant del Grup Municipal del PSC, Jordi Hereu, ha ofert aquest dilluns a la tarda la conferència de balanç de la que va ser la seva darrera legislatura. Jordi Hereu ha deixat clar a Trias que només oferirà el seu suport a l’equip de CiU si treballa a lluitar contra l’atur i generar ocupació. Hereu s’ha mostrat convençut que, malgrat que aquesta crisi està sent dura i llarga, Barcelona té una bona base per sortir-se’n i generar llocs de treball.

A l’alcalde Xavier Trias, Jordi Hereu li ha demanat que no practiqui una austeritat compulsiva perquè això pot paralitzar la ciutat. Hereu ha evitat parlar sobre el seu futur polític en la conferència, malgrat que els membres del PSC tenen la vista posada en el congrés que s’ha de celebrar a principis de febrer. La conferència ha durat prop de dues hores, i Hereu ha marcat les que creu que han de ser les prioritats: una Barcelona que no oblidi els barris, i que treballi per combatre les desigualtats. També ha carregat contra la gestió de Xavier Trias, a qui ha acusat de governar buscant el titular i improvisant.