Aquest dimarts, el president de la Generalitat ha comparegut en la roda de premsa que es fa cada dimarts després de la reunió del consell executiu. La compareixença ha servit per donar algunes dades sobre els temes aprovats avui i també per fer balanç dels set primers mesos del govern de la Generalitat.

El president ha anunciat l’aprovació del cinquè projecte de llei (dels cinc en què es va dividir la llei òmnibus a petició dels grups parlamentaris) i que fa referència a la Corporació de Mitjans Audiovisuals i al CAC. En aquest sentit, ha anunciat la reducció de 12 a 5 el nombre de membres del consell rector de la Corporació i de 10 a 5 en el cas del CAC.

Mas també ha anunciat la reducció de 64 entitats públiques (de les 245 que n’hi ha) i ha dit que en el termini d’un any el govern donarà per finalitzada la reestructuració de l’administració catalana.

Una necessitat i no un caprici

Pel que fa al balanç dels primers mesos de govern, Mas ha reiterat la necessitat de les retallades pressupostàries i les ha justificat “per la salut del país”. El president ha dit que si no s’haguessin aplicat les mesures d’estalvi, el país hauria anat “cap al precipici i la bancarrota” com altres països d’Europa que no han aturat els deutes. Mas ha insistit que les retallades no són “un caprici o una frivolitat” sinó “una necessitat” per salvar “els esquemes bàsics de la nostra societat” i l’estat del benestar. Hi ha afegit que el govern continuarà en la mateixa línia fins aconseguir l’estabilitat.