Al costat de Sánchez-Camacho, hi ha altres opcions, com Jorge Moragas i  Jorge Fernández Díaz. Per ara, la presidenta del PP a Catalunya té l’aval d’haver obtingut els millors resultats en unes eleccions catalanes: els 19 escons al Parlament aconseguits a les eleccions del novembre.

Dels altres dos candidats, tots dos pròxims a Rajoy, Jorge Moragas podria representar una “imatge de renovació”. Nascut el 1965, Moragas és el coordinador de Presidència i Relacions Internacionals del PP, diputat des de 2004 i ve de la carrera diplomàtica.

Pel que fa a Jorge Fernández Díaz, és diputat al Congrés des de 1993 i ja va col·laborar amb Mariano Rajoy en la seva etapa ministerial.

Un d’ells haurà d’entomar el relleu de Dolors Nadal al Congrés ja que, segons l’agència de notícies Efe, no repetirà com a cap de llista per Barcelona. El PP i el màxim líder del partit, Mariano Rajoy, hauran de prendre una decisió al setembre. Saben que la diferència entre socialistes i populars a Catalunya és una de les claus per aconseguir la victòria electoral o, al menys, aconseguir la majoria absoluta.