La líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha defensat que combatre la inseguretat “és també combatre l’extrema dreta”. Ho ha afirmat en un acte sobre seguretat que Junts ha fet aquest dimecres al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb l’exconseller i exregidor Joaquim Forn, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i la diputada de la formació al Congrés dels Diputats Míriam Nogueras.

Artadi ha recordat que en els últims baròmetres semestrals de l’Ajuntament la inseguretat és el primer problema dels barcelonins i que l’Enquesta de victimització indica percentatges “molt elevats”. Per això, ha dit que “sense seguretat no hi ha igualtat d’oportunitats” i ha defensat “agafar la bandera de la seguretat” perquè no ho faci l’extrema dreta. També ha contraposat “el bonisme d’uns” (en al·lusió al govern municipal) que “permeten l’incivisme i qualsevol cosa” i “una extrema dreta que utilitza el discurs de la inseguretat”.

Forn: “La resignació en política és el pitjor”

En l’acte, Joaquim Forn ha recordat les polítiques que va aplicar quan era tinent d’alcalde de Seguretat a l’Ajuntament, com ara fer baixar la Guàrdia Urbana al metro amb els Mossos. L’exregidor ha destacat que en el seu mandat “vam posar fi als trilers” i ha dit que “la resignació en política és el pitjor que pots fer”. Forn ha dit que hi ha models de seguretat diferents i que cal “voluntat política i determinació” per prendre decisions al respecte.

Per combatre la inseguretat, la consellera Ciuró ha defensat la necessitat que Barcelona pugui tenir un segon jutjat de guàrdia per aconseguir “una justícia més àgil i ràpida” i reduir el termini per assenyalar judici en casos de delictes lleus. La diputada Nogueras ha dit que cal impulsar canvis legislatius per penalitzar la multireincidència en furts i robatoris i també combatre l’ocupació delinqüencial.