Jaume Collboni i Ada Colau al ple

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BComú), i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), han xocat aquest dimecres davant d’una eventual coalició de govern a l’Estat entre el PSOE i el PP. Des de la reunió anual del Cercle d’Economia, Colau ha sentenciat que un pacte així seria “un dels majors errors que es podrien cometre en l’escenari actual, és tot el contrari del que necessitem”. En canvi, la líder dels comuns ha apostat per “pactes que ens permetin donar resposta als grans reptes, com les desigualtats”.

Per fer canvis calen altres tipus de pacte, no una gran coalició PSOE-PP impossible i que duria un gran immobilisme
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Per la seva banda, el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha respost l’alcaldessa via Twitter. “L’únic risc real a Espanya és el d’un pacte PP-Vox”. A més, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament ha avisat que “atiar el fantasma de la gran coalició PSOE-PP és una falsedat” i que “fa el joc als independentistes”.

Tant Colau com Collboni han participat en la primera jornada de la reunió anual del Cercle d’Economia, en què s’ha reobert el debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat.