El Tribunal Suprem ha condemnat l’exconseller i diputat del PDECat Francesc Homs a un any i un mes d’inhabilitació per la seva participació en el procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Se’l considera culpable d’un delicte de desobediència greu al Tribunal Constitucional i se li imposa, també, una multa de 30.000 euros.

Com en el cas de Mas, Ortega i Rigau, l’alt tribunal l’absol de prevaricació administrativa, un delicte pel qual la fiscalia li demanava nou anys d’inhabilitació. Els magistrats consideren que la prevaricació queda absorbida pel delicte de desobediència, més greu que el primer.

El cas va quedar vist per a sentència l’1 de març i ara, un cop dictada la condemna, l’exconseller presentarà un recurs amb l’objectiu d’arribar, si cal, a instàncies europees, tal com ja va anunciar. D’aquesta manera, seguirà com a diputat fins que la justícia no es pronunciï.

Francesc Homs ha afirmat a través del seu compte de Twitter que “condemnar per posar urnes és un error i una feblesa de l’estat espanyol”. Ha afegit, també, que es deu al poble de Catalunya i n’ha agraït les mostres de suport.