Foto: Maria Asmat (ACN)

(ACN/redacció) L’executiu de Pere Aragonès ha acceptat —a contracor— la condició del PSC sobre la B-40. El president entén que aquesta cessió del seu govern i d’ERC ha de permetre un acord amb el PSC pels pressupostos de la Generalitat per al 2023. Aragonès entén que ja no hi ha “esculls ni excuses” per tancar una entesa i ha advertit Illa que seria un “error” reobrir ara altres qüestions “ja acceptades i superades”.

El cap del govern ha afegit que assumeix la “contradicció, el cost i el desgast polític i personal” de la decisió. Ha reiterat que el projecte de construcció de la ronda Nord “no forma part” del seu model de país i ha recordat que ara depèn de l’Estat. “Però assumim que cal arribar a un acord i cedir des de totes les posicions si hi ha un bé superior, que són els recursos que la ciutadania necessita”, ha remarcat.

Salvador Illa avisa que “queden punts pendents” més enllà de la B-40

Després de l’anunci d’Aragonès, el líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat “reprendre” la negociació del pressupost a partir de dilluns i ha avisat que encara queden “feina i punts pendents” malgrat l’acceptació d’ERC de la B-40. En una roda de premsa des del Parlament, ha afirmat que “fins avui hi havia un escull molt important que avui s’ha superat”, però ha remarcat que a hores d’ara “encara no es pot dir que hi hagi un acord tancat”. De fet, Illa ha retret a ERC que s’hagi abstingut en el punt de la moció referida a l’ampliació de l’aeroport del Prat, en què els socialistes demanaven acordar durant el primer semestre de l’any “una comissió tècnica per abordar el nou model aeroportuari que necessita Catalunya“.