El contracte programa té una vigència de quatre anys, fins a 2017, i incorpora al model de Barcelona Televisió la prestació del servei de ràdio, amb l’emissora municipal Barcelona FM, que té la freqüència 91.0 FM. Tots els grups han elogiat el model de gestió i han coincidit a assenyalar que és important mantenir l’activitat de les televisions de districte per garantir l’aposta per la proximitat de la televisió pública de la ciutat.
El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha destacat que l’aprovació del nou contracte programa dota de finançament suficient els serveis de ràdio i televisió de l’Ajuntament i ha remarcat que es manté “un model de gestió que s’ha aplicat a BTV des de la seva creació i que ha donat uns fruits crec que importants i positius.” Forn ha explicat que un dels objectius del nou contracte és la incorporació de la ràdio al servei que presta Informació i Comunicació de Barcelona, la societat municipal que gestiona BTV i BTVNoticies.cat; a més, el tinent d’alcalde ha dit que l’emissora Barcelona FM estarà plenament operativa el mes de setembre.
El president del Grup Municipal del PSC, Gabriel Colomé, ha destacat que amb el nou contracte es fa un pas endavant en el model de la televisió local de Barcelona, que “ha donat prestigi, imparcialitat i manca de conflicte polític a la televisió”. En una línia similar ha parlat el regidor d’ICV-EUiA, Joaquim Mestre, que s’ha mostrat favorable al nou contracte i ha remarcat que “podem dir amb orgull que la nostra televisió pública de Barcelona no ha estat objecte en els darrers sis anys ni de polèmica ni de crítica a diferència malauradament d’altres televisions públiques.”
A més, Mestre ha destacat que “la proposta del contracte programa és un servei de mínims i no es podria reduir en cap cas el finançament” i ha alertat que el pressupost extraordinari per a Barcelona FM “és massa ajustat”. Pel que fa a la situació laboral, l’ecosocialista ha assenyalat que “s’ha de reflexionar sobre la internalització de la plantilla” abans que finalitzi el contracte programa, el 2017, una idea que també ha destacat el regidor d’Unitat per Barcelona Joan Laporta. El regidor d’ERC+DCat+RCat ha afegit, respecte a la incorporació de la ràdio i la plantilla, que potser “caldrà revisar si la dimensió del servei és suficient per abastir la televisió i la ràdio públiques”.
El Partit Popular hi ha votat en contra i s’ha preguntat si “és necessari tenir una ràdio pròpia tenint en compte la quantitat d’oferta que ja hi ha a la ciutat i amb la despesa que això suposa”. A més, la regidora popular Àngels Esteller ha demanat un “equilibri en l’ús del català i el castellà”, que se suprimeixi la publicitat del mitjà i que hi hagi més estabilitat per als treballadors.
El director de BTV, Àngel Casas, ha destacat que es tracta d’una notícia molt positiva de la qual se sent molt orgullós ja que suposa “poder ampliar els llocs de treball, per a quatre anys, i amb l’aportació d’una emissora de ràdio que se sumarà al projecte de BTV”.
El mateix plenari també ha aprovat la composició del nou Consell d’Administració, que integraran Josep Carbonell, Albert de Gregorio, Carles Nieto, Isona Passola i Vicenç Villatoro. En la votació el Partit Popular s’ha abstingut i hi han votat a favor la resta de grups.
A l’inici del debat, una representació dels treballadors de Barcelona Televisió i BTVNotícies.cat s’han manifestat amb pancartes al Saló de la Reina Regent per demanar una millora de les condicions econòmiques. Reclamen recuperar el poder adquisitiu perdut amb la retallada que es va fer el 2013 i l’actualització de sous, congelats durant tres anys.
Som al plenari per rebutjar la situació econòmica dels que fem @BTVcat . Prou retallades!! pic.twitter.com/CtoI5Ukpb2
— Professionals de BTV (@SomBTV) julio 25, 2014