Que els militants socialistes continuen motivats tot i la pèrdua de pes als ajuntaments, ho demostra l'expectació que ha aixecat a Nicaragua la visita d'Alfredo Pérez Rubalcaba. Davant uns 800 militants, el candidat a presidir el PSOE ha explicat les seves estratègies polítiques per millorar les relacions dins el partit, tot i això, ha refusat explicar-les públicament. ALFREDO PÉREZ RUBALCABA, candidat del PSOE "Las estrategias políticas no se cuentan, se aplican." A la trobada no hi ha faltat la cúpula del partit, amb José Montilla al capdavant, Carme Chacón i l'alcalde Jordi Hereu. No ha passat desapercebuda, però, una absència. La de Joaquim Nadal i més quan ell va obrir la caixa dels trons amb el replantejament de les relacions amb el PSOE i l'autonomia de vot al Congrés dels Diputats. Rubalcaba ha evitat posar més llenya al foc i s'ha mostrat partidari de no interferir en aquest debat. ALFREDO PÉREZ RUBALCABA, candidat del PSOE "Lo que no voy a hacer es intervenir en ese debate. El PSOE debe ser prudente y cuidadosísimo con ese debate y respetar, por supuesto, el ámbito de autonomía del PSC." Rubalcaba també ha admès que està perplex pels pactes tant als ajuntaments com al Parlament entre CiU i el Partit Popular. ALFREDO PÉREZ RUBALCABA, candidat del PSOE "Yo no me puedo quitar de la cabeza que este PP es el mismo que hace muy poco fue al Constitucional, que enmienda una y otra vez determinado tipo de leyes, que plantea recursos sobre los temas de la lengua... Me cuesta mucho ver a un partido tan catalán, genuinamente catalán, olvidando tan pronto como hay otro partido que fue genuinamente anticatalán." Demà acabarà el termini per presentar les candidatures a les eleccions generals. Rubalcaba ha dit que té un projecte polític que està acabant de definir, però que posa rumb al futur.

“El PSOE ha de ser prudent i molt curós”, ha subratllat Pérez Rubalcaba davant d’un miler de militants socialistes. Ho ha dit en un moment en què el PSC estudia la possibilitat d’introduir canvis en les relacions amb els socialistes espanyols. Una decisió que fins ara ha suscitat opinions contràries entre els partidaris de deixar les coses com estan i els qui advoquen per tenir veu pròpia al Congrés.

Pérez Rubalcaba també s’ha referit a la constitució dels ajuntaments catalans, especialment als pactes entre CiU i el PP. L’han deixat “perplex”, ha dit, perquè considera que els populars han mantingut un discurs “anticatalà”, que fomentava la “catalanofòbia”. L’expresident de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, la ministra de Defensa, Carme Chacón, l’exministre de Treball i diputat socialista al Parlament, Celestino Corbacho, i Miquel Iceta, han estat alguns dels dirigents