Xavier Trias ha premiat el nucli dur dels seus col·laboradors en els vuit anys d'oposició. Els ha situat al capdavant de les cinc grans àrees que conformaran el govern municipal. Joaquim Forn serà l'home fort. Primer tinent d'alcalde, assumirà el control d'una àrea que inclou Presidència, Governació, Seguretat i Mobilitat. La número dos a la llista, Sònia Recasens, serà la segona tinenta d'alcalde. Es farà càrrec de l'àrea d'Economia, Empresa i Ocupació. Antoni Vives escala a la tercera tinència, que englobarà Urbanisme, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient i les Tecnologies de la Informació i Comunicació. La quarta tinenta serà Maite Fandos, al capdavant de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports Per últim, el cinquè tinent d'alcalde, Jaume Ciurana, controlarà l'àrea de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació. Trias també ha avançat una regidoria, la de Presidència, que ocuparà Jordi Martí, un estret col·laborador seu quan era conseller. Definides les àrees, ara caldrà determinar quines regidories ocupen els 15 o, si prospera el recurs del PP, 14 regidors de CiU. Regidors que també comandaran els districtes, després que el PSC hagi rebutjat la proposta de Trias d'ocupar-se dels llocs on van guanyar. XAVIER TRIAS, alcalde electe "És evident que no podrem fer una cosa que a mi m'hagués agradat fer que és treure menys pressió sobre els regidors i que no hagin de compartir tantes coses. No pot ser així. Mala sort, ens hem d'adaptar al què hi ha." Trias ha avançat que el seu govern tindrà un gerent, Constantí Serrallonga, que va ser conseller de TMB durant cinc anys. El nou govern tindrà també delegats i comissionats, però menys dels que hi ha ara, ha dit Trias, i hi haurà àrees que es fusionaran. El futur alcalde ha fet broma sobre els despatxos i ha anunciat que ocuparà el del fins ara delegat de Presidència, Ignasi Cardelús. XAVIER TRIAS, alcalde electe "Jo necessito tenir la taula plena de papers, desordenats... Necessito un despatx de treball. No un despatx de rebre gent important que et ve a veure". Sobre el traspàs, Trias ha valorat que s'està fent bé, dins la normalitat absoluta.

El futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha posat aquest  dijous amb els cinc tinents d’alcalde que formaran el nucli dur del  seu govern –Joaquim Forn, Sònia Recasens, Antoni Vives, Maite Fandos i Jaume Ciurana– a la Galeria Gòtica i el Saló de Cent de l’edifici consistorial de la plaça de Sant Jaume.

Segons ha explicat avui Xavier Trias, el nou organigrama del govern municipal estarà encapçalat per Joaquim Forn. La mà dreta de Trias  estarà al front de la tinència d’alcalde de Presidència, Governació, Seguretat, Territori i Participació Ciutadana. Serà també el portaveu del govern.

La segona tinenta d’alcalde serà Sònia Recasens, que portarà una gran àrea econòmica en la qual s’inclouen Economia, Empresa i Ocupació. Serà també la portaveu del grup municipal.

Antoni Vives serà el tercer tinent d’alcalde i s’ocuparà de l’àrea d’Urbanisme, Infraestructures, Habitatge, Medi Ambient i les TIC. La quarta àrea serà la de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i anirà a càrrec de Maite Fandos.

Jaume Ciurana comandarà la cinquena tinència d’alcaldia: Cultura, Coneixement i Univeristat. Trias ha anunciat també el nomenament d’un gerent: Constantí Serrallonga.

A més d’explicar l’organització del nou govern, Xavier Trias ha reiterat que les prioritats del nou executiu seran fer front a la crisi, donar resposta a la situació social i apostar per la “regeneració urbana” de Barcelona. Ha insistit en la idea que “l’Ajuntament ha de ser exemplar” i per això vol simplificar l’administració.