Es donava la circumstància que la protesta havia de coincidir amb el ple de constitució del nou ajuntament, abans que es posposés a l’1 de juliol. Per això, feia dies que CiU es reunia amb els veïns de Sants i la Bordeta per intentar desbloquejar la qüestió i sembla que, de moment, ho han aconseguit.

Ara els veïns volen pactar amb els nous responsables municipals les reformes necessàries perquè la nau funcioni com un casal o centre cívic, i s’hi pugui ubicar també una biblioteca. De moment, aquest cap de setmana prendran possessió de l’espai guanyat per al barri organitzant-hi actes culturals i festius durant els tres dies (aprofitant que dilluns també és festiu).

Els espais de Can Batlló

L’Ajuntament de Barcelona destinarà aquest espai a les entitats, el Centre Social de Sants i la plataforma Salvem Can Batlló. Aquesta operació s’afegeix a la cessió de la nau que dóna a la Gran Via, on s’ubicarà el Museu de l’Urbanisme, i la d’uns locals de l’antic Bloc 1 que també es faran servir per a activitats culturals. A més, ja és d’ús públic un espai lliure que s’utilitza provisionalment com a àrea d’aparcament d’ús preferent per als veïns del barri.