Ha estat el primer consell després de les eleccions municipals, un consell que ha servit per fer anàlisi dels resultats. Hereu ha assumit en primera persona la derrota, la falta de confiança dels electors.Ha dit que més que una victòria de CiU ha estat una pèrdua del PSC causada sobretot per la passivitat de l'electorat socialista. Per això Hereu ha demanat la confiança per quedar-se de moment a l'oposició, però ha obert la porta al debat successori de cara les eleccions del 2015, tot i que ell havia manifestat la voluntat de repetir com a candidat. El Consell també ha acordat fer una oposició de mà estesa però sense entrar al govern ni acceptar responsabilitats al districte. Una col.laboració sobretot en les qüestions que afecten a la lluita contra la crisi.

Hereu ha assumit la responsabilitat per la derrota, però ha demanat la confiança dels socialistes barcelonins per fer una bona oposició al consistori durant els propers quatre anys. L’alcalde en funcions ha volgut deixar de banda qualsevol elucubració sobre qui podria ser el candidat en les properes eleccions, una decisió que el PSC de Barcelona no pensa plantejar-se fins que no sigui necessari.

Abans de mirar al futur, el Consell de Federació dels socialistes barcelonins ha analitzat els resultats de les eleccions del 22 de maig a la ciutat.  Jordi Hereu ha entonat el ‘mea culpa’ per no aconseguir motivar a l’electorat d’esquerres per anar a votar.