L’alcalde en funcions ha comparegut en roda de premsa per fer “una radiografia” de l’estat de l’Ajuntament en el moment del traspàs. Segons Hereu, el nou govern municipal “rebrà una institució amb una capacitat envejable per encarar el futur”. Com a prova d’això, ha donat diversos indicadors “fàcilment comprovables” perquè, segons ha explicat, el consistori està auditat per una companyia externa.

Hereu ha afirmat que, fins al 31 de maig, l’arqueig de recursos disponibles de l’Ajuntament ha estat de 352 milions d’euros i té una capacitat d’estalvi brut d’un 20% sobre els ingressos. Hi ha afegit que l’endeutament representa el 49% i està baixant. “Barcelona és sinònim de solvència i seriositat” ha dit Hereu i ha posat com a exemple la mitjana de pagament als proveïdors. Segons ha dit, és de 43 dies.

L’alcalde en funcions ha destacat que la solvència de l’Ajuntament es manté malgrat que s’hi ha “invertit molt”, més de “3.200 milions en els últims quatre anys”. Tot i això, ha subrallat que el nou govern municipal tindrà una gran capacitat per decidir les inversions tot i que n’hi ha algunes de compromeses per a l’any vinent.

Hereu ha insistit que se sent orgullós de ser “alcalde en funcions d’una ciutat que paga adequadament els proveïdors, té una capacitat d’endeutament important” i també d’estalviar. Hi ha afegit que el bon estat del consistori és producte d’una manera de fer les coses “que és patrimoni de la ciutat” i que no es pot perdre.