(Agències) L’alcalde de Tel-Aviv, Ron Huldai, ha demanat per carta al seu homòleg a Barcelona, Jaume Collboni, el restabliment de relacions entre les dues ciutats i el seu enfortiment mesos després de la decisió d’Ada Colau de suspendre temporalment els vincles amb Israel.

En una carta difosa per la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB), l’alcalde de la ciutat israeliana ha felicitat el primer regidor de la capital catalana i li ha traslladat la voluntat de restablir les relacions entre les dues localitats, i d’aprofundir i enfortir els llaços entre les dues ciutats en tots els aspectes. Huldai ha desitjat “el millor dels èxits” a Collboni i li ha mostrat la seva disposició “a ajudar, aconsellar i intercanviar idees” sobre com millorar les condicions de vida dels ciutadans dels dos municipis.

Collboni es va mostrar contrari al trencament de relacions

La carta arriba mesos després que la ja exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, decidís suspendre de manera temporal les relacions amb Israel, cosa que incloïa l’agermanament amb Tel-Aviv.

La decisió de Colau, que encara és vigent, va ser rebutjada pel Ple de l’Ajuntament de Barcelona en el mandat anterior tres vegades en un mateix dia, una de les quals a proposta del PSC, que va instar la llavors alcaldessa a reconsiderar la seva posició.

El PSC també va mostrar la seva discrepància amb Colau en les altres votacions, en rebutjar una iniciativa ciutadana que demanava trencar llaços amb Tel-Aviv i votar a favor del restabliment de relacions en un ple extraordinari que es va convocar a continuació del que ja havia votat dues vegades contra la decisió de l’exalcaldessa.