És el testimoni de la reunió que els 11 regidors de Barcelona en Comú i el nou gerent municipal han tingut aquest matí a l'Ajuntament. Ells seran, amb tota probabilitat, les cares d'un futur govern en minoria que Ada Colau planteja dividir en quatre grans àrees. Gerardo Pisarello es podria fer càrrec de l'àrea econòmica, Laia Ortiz, de la social, Jaume Asens, de la de participació i Janet Sanz assumiria urbanisme. Un govern en què, després de dues setmanes de negociacions, Esquerra ja ha dit que, ara per ara, no hi serà. ALFRED BOSCH, cap de llista d'ERC "Ara mateix la possibilitat que nosaltres entrem al govern de la ciutat no hi és, no és immediata, el que sí estem parlant és de contribuir a l'estabilitat i a la governabilitat." I un exemple podria ser un vot favorable a la investidura. "Estem molt a prop, la relació és molt bona." Des del PSC Jaume Collboni ha tornat a insistir a formar govern amb Barcelona en Comú. JAUME COLLBONI, cap de llista del PSC "Per nosaltres sí seria possible i pensem que és possible fer-ho, i no he posat línies vermelles i ni hem dit si està fulano no estaré jo, però això no depèn només d'un, depèn de les dues parts." I pel que fa a la investidura... "És possible que hi hagi un acord per a la investidura, és possible." Qui ja s'ha posicionat és la CUP. Dissabte només un dels tres regidors votarà Ada Colau, decisió que justifiquen com un sí crític de confiança al nou govern. Els altres dos vots no seran per a cap candidat, sinó que es dedicaran, simbòlicament, a dues lluites ciutadanes.

El més que probable govern en minoria d’Ada Colau podria donar les màximes responsabilitats als quatre primers noms de la llista de Barcelona en Comú. Gerardo Pisarello, número dos, podria assumir una macroàrea econòmica. Laia Ortiz, en canvi, es podria fer càrrec de l’àrea social, Jaume Asens, de la de participació, i Janet Sanz, única regidora del govern amb experiència al consistori, es posaria al capdavant de l’àrea d’urbanisme, precisament un dels àmbits en què ha batallat des de l’oposició en aquest mandat que ara acaba.  

Les reunions del futur equip de govern s’intensifiquen hores abans de la constitució del nou Ajuntament. Una de les noves regidores, Gala Pin, ha tuitejat aquest dijous la imatge d’una d’aquestes sessions de treball dels 11 regidors de Barcelona en Comú, en què hi havia també el nou gerent municipal, Jordi Martí.

En la recta final de les negociacions de l’equip d’Ada Colau amb ERC i el PSC per buscar suports, el cap de llista dels republicans, Alfred Bosch, ja ha descartat aquest dijous que la seva formació entri al futur govern municipal, almenys de moment. Des del PSC, Jaume Collboni ha insistit de nou aquest dijous en l’oferiment a Colau per entrar al govern, tot i que ha deixat entreveure que no veu la mateixa predisposició per l’altra part. Tant PSC com ERC, però, no han tancat la porta a votar Ada Colau en el ple d’investidura. Qui sí que s’ha pronunciat és la CUP, que donarà un vot a Colau i destinarà els altres dos a “lluites de ciutat”. Si finalment socialistes i republicans es decanten cap a votar Ada Colau en la investidura d’aquest dissabte, la futura alcaldessa podria recopilar fins a 21 suports, la majoria absoluta justa.