La futura superilla de l’Eixample no s’aturarà. L’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat la petició de Foment del Treball de “paralitzar-la”. La patronal, aquest dissabte, va dir que considerava el projecte “greument perjudicial” i instava el consistori a obrir un “diàleg constructiu” . El cas és, però, que des del govern municipal asseguren que la iniciativa revitalitzarà el teixit comercial de la zona i que compta amb el suport del veïnat i de tots els agents. “És un model imparable que va endavant“, ha assegurat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz.
La visió del model superilla del consistori és totalment oposada a la de Foment del Treball. La tinenta d’alcalde ha defensat que implica “més qualitat laboral, més llocs de treball i que la gent visqui millor, en termes generals”. I ha posat d’exemple algunes grans ciutats del món on també estan optant per aquest nou model de ciutat amb menys cotxes i més espai per als veïns, com ara Londres, París o Nova York. “Aquest és el model per garantir que la gent pugui i vulgui viure a Bracelona en el present, i en el futur“, ha dit Janet Sanz.
El model superilla no convenç Foment del Treball
La transformació dels carrers del Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona en un eix verd —que està previst que comenci aquesta primavera— no acaba de convèncer Foment del Treball que, amb un informe del RACC a la mà, avisa que generarà cues quilomètriques. Consegüentment, defensen, tot plegat contribuirà a un augment de la contaminació i “desincentivarà” els desplaçaments cap al centre, cosa que en perjudicarà el comerç.