Autor: Edu Bayer

(ACN) Un informe elaborat pel Programa de Medi Ambient de l’ONU considera les superilles i els eixos verds de Barcelona una bona eina per fer front a l’augment de la temperatura que s’espera en les properes dècades. Aquest escalfament l’estudi el qualifica com a “catastròfic” en termes de salut pública i està centrant tot el debat de la cimera COP26, que es du a terme aquests dies a Glasgow.

El principal benefici de les superilles com la del 22@ o la que es farà a l’Eixample és que es dona als ciutadans més espai públic, que és “més verd, just i segur”. Pel que fa als eixos verds, com el previst per a Sant Martí i al voltant del 22@, es destaca que reduiran la contaminació i augmentaran la seguretat.

L’informe també inclou una vuitantena d’exemples d’altres ciutats del món com París, Medellín, Toronto, Munic o Nova York, entre d’altres. “Hi ha una necessitat urgent d’anar cap a una transició més sostenible i equitable de les maneres de refredar les nostres ciutats i de garantir la refrigeració on es necessita sense crear més escalfament en l’àmbit urbà”, diu l’estudi.

En aquest sentit, els experts avisen que si es manté l’augment de la temperatura, la població mundial exposada a altes temperatures —més de 35 graus a l’estiu— augmentarà un 800 % a mitjans de segle i afectarà 1,6 bilions de persones.