L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presidit l’acte de commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano al Saló de Cent, aquest dilluns. Durant la seva intervenció, Collboni ha volgut destacar que “Barcelona és gitana i diversa i n’està orgullosa”. També ha volgut remarcar que la ciutat reivindica i reivindicarà tot el que vingui d’aquesta comunitat.

En l’acte hi han participat Francisco Vargas, vicepresident primer del Consell Municipal del Poble Gitano, i Simón Montero, president de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya.

Se senten discriminats perquè hi ha “antigitanisme”

Els representants han reivindicat que el poble gitano també forma part de Barcelona. Ara bé, han volgut manifestar que pateixen racisme: “Patim antigitanisme i ens sentim discriminats”. Han explicat algunes situacions de discriminació amb les quals han de conviure, com per exemple que els agents de seguretat els vigilen quan entren a un supermercat i que tenen problemes per llogar un habitatge. Per això, insten les institucions a millorar la seva situació i combatre la discriminació.

Durant la commemoració, s’ha interpretat l’himne gitano ‘Gelem, gelem’, a càrrec del músic Pedro el Granaíno. En finalitzar l’acte, s’ha penjat la pancarta del Dia Internacional del Poble Gitano a la façana de l’Ajuntament.