residència estudiants Paral·lel

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat de forma definitiva un pla urbanístic que permetrà la construcció d’una residència d’estudiants privada a l’avinguda del Paral·lel amb 400 places. L’edifici el promou Alba Spanish Propco SLU, i s’aixecarà a la confluència del Paral·lel amb els jardins de les Tres Xemeneies, una parcel·la ocupada en l’actualitat per una benzinera, un taller mecànic tancat i una discoteca.

La residència tindrà forma d’U, amb una façana principal de planta baixa i sis pisos al Paral·lel, però també tindrà façana als carrers de Palaudàries i Puig i Xoriguer, amb planta baixa i tres pisos. De les 400 places que tindrà la residència, l’Ajuntament ha aconseguit un acord amb el promotor per reservar 65 places concertades (a un preu més baix). A més, se cedirà un local de 200 m² al consistori que dona al carrer de Palaudàries.

Hi ha residències d’estudiants que no són benvingudes perquè poden generar un impacte en l’entorn, però tenim l’obligació de tramitar l’expedient
Janet Sanz, tinenta alcalde d’Urbanisme

El projecte s’ajusta al marc legal

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha admès la incomoditat del projecte, però ha dit que l’actuació municipal ha estat “clara i basada en el marc legal”. “Sempre hem demanat la màxima informació als privats, no vull que hi hagi cap ombra de dubte sobre la nostra actuació”, ha afegit. Sanz ha recordat que el nou Pla d’allotjaments turístics regula on es poden obrir noves residències. Aquesta, però, és prèvia al pla.

ERC ha votat en contra del pla urbanístic per a la nova residència. El portaveu Jordi Coronas ha dit que un macroedifici com el que es projecta pot tenir “un impacte negatiu” a la zona. Junts i Ciutadans s’han abstingut, mentre que el PP i Barcelona pel Canvi hi han votat a favor.