La bandera LGTBI ja penja del balcó de la façana principal de l’Ajuntament de Barcelona, coincidint amb el Pride Barcelona 2023. Estarà penjada al llarg de tot aquest dissabte, 15 de juliol, dia en què es farà a la ciutat la manifestació de l’Orgull LGTBIQ+, que sortirà a les 17 h del Parc de les Tres Xemeneies i finalitzarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on es llegirà el manifest.

Desestimada la petició de Vox

L’ajuntament barceloní ha penjat la bandera de l’arc de Sant Martí a l’Ajuntament, tot i que el Grup Municipal de Vox demanés formalment al consistori que no ho fes. A través d’una carta, Liberto Senderos argumenta que l’Ajuntament és un espai públic en què només les banderes oficials poden ser exposades: “La bandera LGTBI no disposa de reconeixement legal vàlid com a símbol oficial a cap administració territorial i, per tant, només pot ser qualificat de parcial i electoralista“.

Vox destaca, a més, que penjar aquesta bandera a l’Ajuntament suposa una “privatització de l’espai públic d’ús comú” que no representa “la majoria de ciutadans que no pertanyen al col·lectiu”.

L’Ajuntament ho rebat

El comissionat d’LGTBI, Javier Rodríguez, ha respost al Grup Municipal de Vox també a través de carta per justificar la presència de la bandera a l’Ajuntament. Per Rodríguez, el seu desplegament “no vulnera el principi de neutralitat institucional ni desafia l’oficialitat de cap de les banderes que onegen als edificis públics d’aquesta corporació”. Per això, el comissionat sentencia que la bandera LGTBI “continuarà onejant, quan sigui procedent, als edificis públics d’aquest Ajuntament”. En aquest sentit, afegeix que “no es farà cap pas enrere” i apunta que “quan es demana retirar la bandera LGTB i no la d’Ucraïna, sabem que estem davant de l’odi i l’exclusió.”