Ajuntament Barcelona cooperacio

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 3,19 % la dotació pressupostària per a la convocatòria de subvencions per a ONG i entitats dedicades a la cooperació i la justícia global. Aquest increment es tradueix en 240.000 euros més que la convocatòria anterior, fins a arribar als 7.760.000 euros, segons informa el consistori. Del pressupost total, 5,44 milions corresponen al pressupost del 2023 i 2,32, al 2024 per donar continuïtat als projectes plurianuals. El termini de presentació de sol·licituds d’aquestes subvencions està obert fins al 6 de març.

El 0,7 % dels ingressos propis, a cooperació

Amb aquestes subvencions i altres accions de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, l’Ajuntament remarca que compleix amb el compromís de destinar el 0,7 % dels ingressos propis a la justícia global i la cooperació internacional. El consistori recorda que el primer any que es va assolir aquesta fita va ser el 2015.

La convocatòria preveu 10 modalitats de projectes i, com a novetat, aquest any s’ha augmentat l’import màxim que pot sol·licitar una entitat en gairebé totes. El nombre de projectes que podrà presentar cada entitat són tres i les sol·licituds només es podran fer telemàticament.