edifici Correus

La transformació de l’edifici de Correus, a la via Laietana, en un centre d’innovació digital ja té pressupost i un calendari estimat. La inversió necessària per a la reforma és de 50 M €, quantitat que aportarà el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). S’espera que les obres comencin el 2023, amb la previsió que el nou centre sigui una realitat durant el 2026, segons l’agència EFE. Aquest punt tecnològic espera generar 1.200 llocs de treball.

El futur de l’edifici de Correus s’ha detallat en la sessió inaugural de les jornades React, que es fan al Disseny Hub Barcelona fins aquest divendres. El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha explicat que el projecte s’ha batejat com a The New Post Barcelona. Les obres arrencaran quan l’Ajuntament hagi aprovat un canvi d’usos de l’edifici, tràmit que s’espera fer a finals d’aquest any. L’edifici mantindrà una oficina de Correus més petita.

Diversificar l’economia del centre

La transformació de l’edifici de Correus s’emmarca en els plans de l’Ajuntament de Barcelona per diversificar l’economia del centre de la ciutat perquè no depengui només del turisme. L’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ho han explicat en la inauguració de les jornades, en què han assegurat que Barcelona està ben posicionada per liderar la recuperació econòmica. Colau ha dit que “els discursos fatalistes són rotundament falsos”.

El primer tinent d’alcalde ha posat sobre el mapa diversos projectes que impulsa l’Ajuntament i la iniciativa privada Horitzó 2030, com ara l’ampliació de Mercabarna, el nou 22@, la transformació de l’antiga Mercedes-Benz o la nova via Laietana. Tot s’emmarca en el Pla Barcelona Green Deal, que Collboni ha demanat que la ciutat es faci seu: “No és mèrit d’un govern municipal, és una aposta de futur pensant en el 2030, no en qui governarà”.