L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, han coincidit a rebutjar la violència i separar els incidents violents de les protestes pacífiques. Tots dos han defensat el dret a la protesta després de la reunió que han mantingut aquest dilluns al migdia. En la trobada han abordat els disturbis que s’han produït a la ciutat aquests últims dies. La reunió s’ha precipitat després dels greus incidents de dissabte a la nit, en què va cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins.

En sortir de la reunió, Sàmper ha manifestat que la Generalitat i l’Ajuntament es mantenen units en el rebuig a la violència. El conseller, però, ha fet èmfasi a separar aquests actes de l’exercici del dret a la manifestació que, ha recordat, és un dret fonamental. En el mateix sentit s’ha expressat Ada Colau: “Ple respecte a l’exercici de drets fonamentals, però tot el rebuig a qualsevol acte de violència”.

L’alcaldessa també ha demanat que tothom condemni els actes violents que considera que generen angoixa i patiment al veïnat i comerciants. Alhora, també ha aprofitat la intervenció posterior a la reunió per fer una “crida a la calma“.

Per altra banda, el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció no ha concretat si l’Ajuntament es personarà com a acusació particular en el cas de l’incendi a la furgoneta de la Guàrdia Urbana però ha assegurat que si entre els detinguts hi ha alguna persona que hi està involucrada l’Ajuntament actuarà “en defensa de l’interès públic i de les persones afectades

Colau ha participat en la reunió amb el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, la portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó i el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper. L’alcaldessa està acompanyada del primer tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle.