Intercanvi de retrets aquest dijous entre els responsables de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat. El tinent d’alcalde del ram al consistori, Albert Batlle, ha acusat el Departament d’Interior de bloquejar projectes d’interès per la Guàrdia Urbana, però Joan Ignasi Elena ho ha negat rotundament.

En una entrevista a TV3, Batlle s’ha referit, per exemple, a l‘oficina d’atenció de víctimes de violència masclista que hi haurà a la comissaria de la Rambla. Tot i que el conveni amb els Mossos se signarà la setmana vinent, Batlle ha afirmat que fins ara “el tenien parat”. Ha afegit que “portem un any treballant-hi i formant els nostres agents”. El conveni ha de permetre que la Guàrdia Urbana també reculli denúncies en aquest àmbit.

Sobre l’accés al banc d’empremtes digitals de la Policia Nacional que va sol·licitar la Guàrdia Urbana, Batlle ha dit que al mes de març van rebre el vistiplau del Ministeri i que “no se’n van assabentar “. “Ni tan sols ens ho van comunicar”, ha afegit. Creu que el conseller Elena “té un problema a casa seva”.

Elena creu que tot respon a “una estratègia” del PSC

En una entrevista a TVE, el conseller Joan Ignasi Elena, en canvi, ha negat aquest extrem i ha afirmat que tot plegat respon a “una estratègia” del PSC. Elena ha dit que hi ha “la creença” que “has de pagar d’alguna manera” el fet de ser exmilitant del PSC. El conseller d’Interior ha afirmat que la col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona és molt bona i que també hi ha bona entesa entre els comandaments operatius policials. Per això, lamenta que els socialistes “estiguin en campanya”.