Una quarantena de joves experts en diferents àmbits —com la mobilitat, l’arquitectura i el turisme— han presentat aquest dimarts al matí un seguit de propostes per a la Barcelona d’aquí a 20 anys, la del 2043. Ha estat durant una sessió al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, organitzada per Barcelona Oberta i capitanejada des de la vessant municipal pel tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls.

Entre les propostes hi ha la creació d’una agència municipal d’intel·ligència artificial; reeditar una aplicació mòbil per distribuir els turistes pels diferents atractius de la ciutat i, així, evitar massificacions; donar una nova vida als sòls industrials de la ciutat amb habitatge assequible per crear barris nous, que incloguin indústria verda i sostenible, i organitzar un gran esdeveniment a la ciutat —a l’altura del Mobile World Congress— per promoure la divulgació científica.

“Facilitaré les idees bones”

La sessió ha comptat amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha tancat la trobada. Durant la seva intervenció, Collboni s’ha obert a “fer seves” les propostes en la mesura que sigui possible i ha promès facilitar “les bones idees” sempre que siguin “coherents amb l’interès general de la ciutat”.

Amb mi com a alcalde trobareu un Ajuntament obert, que facilitarà l’activitat, les iniciatives i les bones idees”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona