El sufragi s’ha fet simultàniament a 60 països de l’exterior, també a l’Estat espanyol, on mig miler de colombians i colombianes (53.936) han pogut votar fins les 16 h, moment en què els col·legis electorals tancaven portes. Barcelona ha concentrat les urnes a l’Escola Pia de Nostra Senyora per als 12.000 electors colombians residents a Catalunya, l’Aragó i Andorra.

La resta de col·legis electorals eren a Madrid, a l’ambaixada colombiana, Bilbao, València, Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria i Sevilla.

En acabar el sufragi, els diversos col·legis han d’enviar les paperetes a Colòmbia on es fa l’escrutini oficial. Els resultats no se sabran fins a les 22 h a Colòmbia (de matinada aquí).

Aquest comicis enceten l’any electoral per al país andí. Tot just falten dos mesos per als comicis presidencials d’on ha de sortir el successor d’Álvaro Uribe. José Manuel Santos, exministre de Defensa d’Uribe, encapçalarà les llistes dels oficialistes, mentre que l’opositor Gustavo Petro ho farà al Polo Democrático.