Nil Martín López, periodista cultural i expert en teatre i arts escèniques, ens recomana al ‘Plaça Tísner sis obres de teatre jove que es podran veure entre el 3 i el 19 de novembre a la 7a edició del RBLS Festival. Martín considera que tot i que aquest festival està fet per i per als joves, és “una cita ineludible del teatre i convindria que hi vingués gent de totes les edats perquè entrin en contacte amb noves veus teatrals”.

‘Les penes del jove Werther’

Miquel Mas Fiol

‘Les penes del jove Werther’ és una proposta que parteix de l’autor clàssic Goethe, però es vincula amb el negoci de la tristesa. L’autoficció, pornografia emocional i mems tristos (interpretats per la Mel Salvatierra) són alguns dels temes que Miquel Mas Fiol posa sobre la taula amb aquesta obra.

Nil Martín esmenta que Mel Salvatierra “es deixa la pell i aconsegueix fer-nos riure molt, amb un humor molt àcid, molt al límit, i ens fa reflexionar“.

Antic Teatre, 10 de novembre

‘Ubu Rex’

Alfred Jarry

‘Ubu Rex’ és una proposta de la companyia Application Rejected, amb Jana Serra i Charlie Mills al capdavant, i es basa en un clàssic del teatre de l’absurd que barreja en escena el català, l’anglès, el castellà i el francès.

Martín destaca que l’obra “incorpora titelles amb una estètica molt ‘trash’, fetes a mà per la companyia, i moltes picades d’ullet a l’actualitat: des de la compra de Twitter per part d’Elon Musk al procés independentista”. 

Antic Teatre, 9 de novembre

Teatre Eòlia, del 22 de novembre al 3 de desembre

‘Personas escandalosas que no caben en el mundo’

Orientación Coletiva Loli

‘Personas escandalosas que no caben en el mundo’ és una proposta d’Orientación Colectiva Loli contra la cultura de l’homofòbia, que reivindica els drets LGTBIQ+ fent dialogar passat i present. És una reflexió sobre la idea de gènere i identitat vinculades a l’orientació sexual.

Martín afegeix que “aquestes funcions formen part del cicle Barcelona Districte Cultural, que duu espectacles als centre cívics de la ciutat amb entrada gratuïta”.

Teatre Llevant de Granollers, 4 de novembre

Tantarantana – Sala Baixos 22, 11 de novembre

‘Alan, el musical’

Mar Puig i Mateu Peramiquel

Alan, el musical‘ és una proposta de la companyia WeColor Music, que basa l’obra en un musical familiar que trenca les normes de gènere. La història gira entorn a l’Alan Montoliu (interpretat per Ander Mataró), qui va ser un jove de 17 anys de Rubí que va posar fi a la seva vida després de ser víctima de transfòbia.

Martín esmenta que el musical “combina comicitat i cruesa, però que vol posar molt el focus en l’esperança i en la necessitat d’erradicar l’LGTBI-fòbia“.

Teatre Condal, fins al 13 de novembre

‘Miracle’

Juan Miranda

‘Miracle’ és una proposta dirigida per Juan Miranda juntament amb l’autoria d’Enis Maci. En aquesta producció el repartiment multilingüe, el text salvatge i la fe són claus no només amb l’aspecte de la religió, sinó també per la relació amb el culte al cos.

El muntatge fusiona Barcelona, Viena i Alemanya. D’aquesta forma, Nil Martín afegeix que l’obra “juga amb la multiplicitat de llengües, amb els equívocs de la traducció i amb allò intraduïble“.

Sala Beckett, del 2 al 19 de novembre

‘Democrazy’

Mario Rebugent

‘Democrazy’ és una proposta de la companyia joveníssima La Saura, i crea una comèdia documental, amb Mario Rebugent i Mònica Balsells al capdavant, per explicar el procés que va patir el país després de la mort de Franco (la transició).

Martín explica que l’obra l’han construït a partir d’un exercici de memòria històrica desacomplexati conté moments molt divertits però també molt durs i crítics“.

Teatre Eòlia, de l’1 al 19 de novembre