Es defineixen com un duet d’electropop, tot i que estan oberts a les combinacions amb altres estils. Un dels més populars, la tecnorumba. Periodistes de professió, la Tània i el Víctor van decidir deixar en segon pla la feina per provar sort amb la música. En només sis anys, Ladilla Rusa ja són un equip de nou persones. I segons han assegurat al ‘Plaça Tísner‘, el que va començar com una broma ha passat a ser un projecte consolidat.

Tania Lozano i Víctor F. Clares ho expliquen d’aquesta manera: “Vam començar amb dues tornades, que va acabar sent una cançó. El pas següent va ser buscar un productor, l’Ignacio Miranda, que ja s’ha quedat amb nosaltres i, ara, sis anys després, som un equip de nou persones. I encara ens preguntem: ‘Què hem fet? No ens ho acabem de creure‘”.

Molt d’humor, però també crítica

Els seus temes estan marcats per l’humor i la crítica social. Tot i que com a periodistes creuen que sempre s’hauria de ser crític i fer preguntes incòmodes, reconeixen que amb la llicència artística de la música és més fàcil. Tot i això, asseguren que amb segons quins temes consulten l’hemeroteca per evitar problemes legals perquè “no se sap mai“. I són conscients que ara tenen un altaveu potent.

Ladilla Rusa també van ser preseleccionats per participar a Eurovisió. Al final, però, des de Televisió Espanyola van decidir fer marxa enrere. La Tania assegura que els van insistir molt, però al final per res. Almenys, de tot plegat en va sortir una cançó, ‘After party‘. Es tracta d’un tema “techno-cañí” que homenatja algunes de les actuacions mítiques del certamen.

Concert al Cruïlla

Aquest divendres, 7 de juliol, les cançons dels seus dos àlbums, “Estado del malestar” i “Costumbrismo mágico”, ompliran un dels escenaris del Cruïlla. Serà un concert a la matinada de dissabte, a les 3 h, però Ladilla Rusa l’espera amb molta il·lusió: “Tancarem la nit del festival i tot el públic serà per a nosaltres. Estem nerviosos perquè és una responsabilitat”.

El “mosaic” de Ladilla Rusa

  • Un estil musical: La rumba, que els acompanya des dels seus inicis. Algunes de les seves cançons més memorables són precisament una fusió entre tecno i rumba. 
  • Una ciutat: Barcelona. Tot i que els dos van néixer a Montcada i Reixac, de ben joves ja se sentien atrets per l’oferta cultural de la capital i recorrien els seus carrers de concert en concert i de festa en festa.  
  • Una sèrie: ‘Mujeres desesperadas’, una proposta que els va atrapar i  que, confessen, tots dos tornarien a veure. 
  • Un disc: ‘Lubricante’, de Los Ganglios. El consideren una genialitat. 
  • Un referent cultural: Lola Flores, per la seva personalitat fascinant i la seva força.  
  • Una plaça: Per a la Tania, la plaça Reial, on ha viscut nits molt especials, tant al Sidecar com a l’Ocaña; i pel Víctor, la plaça de Sant Pere, on va viure durant quatre anys quan es va traslladar a Barcelona.  

L’entrevista sencera, al ‘Plaça Tísner’