La sala Jamboree 3 ha penjat el cartell d’exhaurides les localitats amb motiu del concert de Jordi Rossy, Ethan Iverson, Bill McHenry i Masa Kamaguchi. El quartet ha ofert dues sessions, la primera amb la sala gairebé plena i la segona amb l’aforament complet.

“Figura que soc el líder d’aquest quartet, però soc un líder passiu. Els temes els han escollit l’Ethan i el Bill”, explica Rossy. “Ha estat tot força informal. L’Ethan em va trucar per proposar-me tornar a fer alguna cosa junts i com que el Bill era per aquí i ja han treballat junts vaig pensar a afegir-hi el Masa i fer un quartet”, afegeix.

Músic i musicòleg

Ja a finals dels 90 el bateria i vibrafonista Jordi Rossy va enregistrar amb Ethan Iverson i Reid Anderson ‘Construction zone’ i ‘Deconstructions zone’, ambdós editats per Fresh Sound Records. The Bad Plus, el trencador trio que Iverson i Anderson van formar amb David King, encara no havia gravat res. “L’Ethan és un erudit. Té un blog que es diu ‘Do the maths’ amb molta informació i entrevistes. És un músic i un musicòleg, realment”, comenta Rossy.

El repertori ha inclòs versions de Carla Bley, Ornette Coleman, Steve Swallow, Sony Rollins, a més de ‘Roses’, de McHenry i ‘Other roses’, d’Iverson.