L’últim musical de gran format que ha presentat la companyia Dagoll Dagom és ‘L’alegria que passa‘. Es tracta d’una adaptació lliure d’una obra de Santiago Rusiñol, que ens explica com condiciona l’arribada d’un grup de teatre a un poble gris i sense vida. La responsable del projecte és Anna Rosa Cisquella, productora teatral i una de les fundadores de Dagoll Dagom.

Cisquella, al ‘Plaça Tísner’, ha respost a una de les preguntes que planen sobre aquest musical, i és fins a quin punt la cultura i l’espectacle poden canviar les coses o si és responsabilitat dels ciutadans fer-ho. Ella ho té clar: “La cultura pot ajudar, però nosaltres ens rendim aviat per no posar en risc l’estabilitat econòmica, la tranquil·litat i la bona vida”.

Musical de gran format

El nou projecte, segons ha explicat Cisquella, s’ha creat a tres bandes al mateix temps. L’adaptació teatral i la direcció escènica han anat a càrrec d’ella mateixa i de Marc Rosich. El director de la part musical ha estat Andreu Gallén i Ariadna Peya ha estat la directora de les coreografies. El resultat de tota aquesta feina, de prop de dos anys, ha estat un espectacle molt actual.

Per Cisquella, tirar endavant un projecte d’aquestes dimensions, i a més en català, és molt difícil si no es reben ajuts addicionals. Considera que el bilingüisme creixent ha fet reduir el seu públic. “La majoria de musicals de grans formats a Barcelona són en castellà i, en molts casos, de franquícies”, s’ha queixat. Per això, ha reclamat algun suport de l’Administració.

Al Poliorama, fins al maig

Els intèrprets que hi participen tant canten, com ballen com també toquen instruments en directe. Una d’elles és Àngels Gonyalons, que feia 35 anys que no col·laborava amb Dagoll Dagom, des de ‘Mar i cel’. La resta són Mariona Castillo, Jordi CollJúlia GenísEloi GómezPol GuimeràBasem NahnouhPau Oliver i David Pérez-Bayona, que faran estada al Poliorama fins al 14 de maig.

L’adeu de Dagoll Dagom, el 2024

Dagoll Dagom reposarà el popular musical ‘Mar i cel’ l’any 2024, quan farà 50 anys del naixement de la companyia, i la reposició servirà, precisament, per posar-hi el punt final. Aquesta serà la quarta vegada que porten als escenaris una de les seves obres més populars i han considerat que era una bona manera d’abaixar per última vegada el teló del grup.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’