El músic i cantant Adriano Galante va néixer a Madrid però és veí de la Barceloneta. Un barri que li encanta i que, segons ha assegurat a ‘Plaça Tísner’, “conté totes les contradiccions de Barcelona”. Després d’haver fundat el grup Seward, ara s’ha decidit a publicar un disc en solitari. Però no ho ha fet sol, ja que, per ell, “és bàsic entendre la música com un espai de creació col·lectiva“.

Més de 30 col·laboracions

TODA UNA ALEGRÍA‘ inclou més d’una trentena de col·laboracions. Entre les més conegudes, les de Sílvia Pérez Cruz, Ana Tijoux, Maria Arnal, Rita Payés, Pol Batlle i Judit i Meritxell Neddermann. Precisament són les germanes Neddermann les que han coproduït el disc amb el mateix Galante i el bateria i productor Arnau Figueres.

Canvi d’etapa i “de colors”

El nou àlbum del polifacètic Adriano Galante és un treball “intimista” que celebra la vida, amb temes que reivindiquen aquelles situacions que ens proporcionen satisfacció i donen sentit al nostre dia a dia. El músic ha confessat que des de principi d’any ha viscut “un canvi d’etapa” i ha deixat “entrar els colors vius a l’armari, a la vida i també al nou disc”.

Adriano Galante presentarà a Barcelona en directe ‘TODA UNA ALEGRÍA’, el divendres 19 de maig a la sala Heliogàbal.

El mosaic d’Adriano Galante

  • Un lloc: la cuina. A l’Adriano li agrada afegir a aquest espai domèstic noves dimensions, convertint-lo en un punt de trobada, intercanvi i creació col·lectiva.  
  • Un número: el 23. És la xifra de llibres que comprèn el seu projecte “Preposicionarse”, una col·lecció de poesia que va començar el 2006 i té previst culminar el 2029. Per ara, ha escrit 17 poemaris i n’ha publicat un: ‘Mediante’, que està presentant en escena combinant els versos amb altres llenguatges.  
  • Un color: el vermell. Les tonalitats rogenques marquen la seva nova etapa creativa, després d’anys de protagonisme del negre, el blau i el gris.  
  • Un element: l’aigua, protagonista del senzill ‘En los mares por los aires’. De fet, el mar que banya la costa d’Oaxaca, a Mèxic, ha estat clau en la creació del disc ‘TODA UNA ALEGRÍA’ que l’Adriano avui ens ve a presentar. 
  • Un referent: Juan Luis Guerra. Assegura que el podria escoltar a totes hores. El considera un artista total i la seva inspiració està present en el nou disc de l’Adriano, en què també trobem influències com la de Natalia Lafourcade o Caetano Veloso.  
  • Una plaça: en aquest cas, dues. La del Poeta Boscà i la de la Barceloneta. Aquest és el barri que habita com a ciutadà i com a artista, en què desenvolupa el seu dia a dia personal i creatiu. 

L’entrevista sencera, al ‘Plaça Tísner’