Prop d’una trentena d’escoles i uns 900 alumnes han participat en la 32a edició de la Dragonada de Nou Barris, que té lloc a les pistes esportives de Can Dragó. La trobada està dirigida a l’alumnat de cinquè i sisè de primària i l’objectiu és promocionar l’atletisme, i l’esport en general, entre els més petits. A més, segons els organitzadors, també serveix perquè els joves —a punt d’entrar a l’institut— es coneguin entre ells.

Una tradició a Nou Barris

La Dragonada se celebra durant tres dies i és tota una tradició al districte de Nou Barris. Durant la jornada es fan vuit proves d’atletisme: salt de tanques, salt d’alçada, relleus, proves de velocitat, salt de longitud, acroesport i proves de resistència. Els diferents grups, formats per joves de les diferents escoles barrejats, passen per torns per totes les proves, que estan adaptades perquè les pugui practicar tothom.

Companyonia, esforç i motivació

Aleix Meix, del Centre de Recursos Pedagògics de Nou Barris, destaca que la trobada permet a l’alumnat “apreciar els valors de l’esport i fer xarxa entre els diferents centres del districte de Nou Barris”. A més, segons Iolanda Rivera, mestra d’educació física, es treballa molt individualment però també en equip per “poder transmetre els valors com la companyonia, l’esforç i la motivació”.

Els alumnes estan acompanyats sempre pels seus professors d’educació física, però la dinamització de les proves la fan joves que s’estan format per ser tècnics esportius en un futur.