Segons TMB, entre les 7 h i les 9 h, hi ha hagut un 26 % menys d’usuaris, i entre les 16 h i les 18 h els usuaris han caigut un 23 %. A primera hora del matí ha calgut regular per seguretat l’enllaç entre l’L2 i l’L5 a la Sagrera.

Unes mesures que han estat les habituals en les jornades de vaga anteriors, però que no eviten la indignació de molts usuaris, que es mostren tips de la situació.

 

Aquesta de vaga arriba després d’una setmana de crispació entre el govern municipal i els grups de l’oposició que,  com van manifestar en la Comissió d’Ecologia, Ubanisme i Mobilitat d’aquesta setmana, no estan d’acord amb la gestió que s’està fent del conflicte laboral. De fet, la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, també va rebre crits de “Vidal dimissió” per part de representants del Comitè d’Empresa de Metro.

Segons fonts sindicals, tot i les reunions amb mediació de la Generalitat durant l’última setmana, no hi ha hagut cap avenç en la negociació. De fet, l’equip de treball del govern català ha instat els sindicats de treballadors a tornar a seure a taula aquest dimarts.

Els serveis mínims, insuficients segons TMB

 

Entre les 7 i les 9 h i les 16 i les 18 h hi ha uns serveis mínims del 40 %, mentre que entre les 20.30 i les 22.30 h seran del 20 %. TMB, com en les altres ocasions, ha recordat que l’oferta prevista amb els serveis mínims serà insuficient per absorbir la demanda habitual a les franges afectades i recomana als ciutadans cercar mitjans alternatius i planificar els desplaçaments.