(ACN) Els VTC tradicionals han criticat que “s’imposin noves restriccions discriminatòries al conjunt dels VTC”, en referència al B2 de català, i han afirmat que és un “pedaç normatiu i innecessari“. Els VTC tradicionals han fet un comunicat que arriba després de l’acord per fer que el títol B2 de català sigui un requisit obligatori per als conductors de VTC i per a taxistes.

Segons l’Associació VTC – Gran Turisme de Catalunya aquest requisit “no té cap lògica” i rebutgen exigir aquesta titulació a professionals amb anys d’experiència i que “en el 95 % dels casos” estan enfocats a clients internacionals a qui s’adrecen en anglès.

La patronal del sector avisa que “s’està fent el forat per enterrar definitivament un subsector de la mobilitat” que és “bàsic” per a l’economia de Barcelona com a ciutat acollidora de grans congressos i per altres sectors, com el dels hotels, restaurants i taxis.

Diferenciar-se dels VTC de plataforma

L’entitat insisteix a diferenciar-se de les llicències VTC de plataforma. “No fem feina de taxi, no podem assumir regulacions tan restrictives“, diuen. En aquest sentit, lamenta el “règim sancionador i desproporcionat” de l’Administració. Amb tot, l’associació s’ha mostrat oberta a “negociar”.