Al segle XIX, el Diari de Barcelona publicava cada dia la nota dels vaixells que havien arribat al port i amb quines mercaderies. Era una informació rellevant per al comerç de la ciutat. Avui la majoria de barcelonins no viuen tan pendents del tràfic portuari, tot i que continua representant una part important de l’activitat econòmica.

En tot cas, per saber quins vaixells hi ha atracats ara mateix al port de Barcelona (i qualsevol altre) només cal entrar a Marine Traffic. De fet, els mapes que trobem en un web com aquest marquen l’última posició coneguda de qualsevol vaixell, estigui o no a port. Són els avantatges de la navegació guiada per GPS.

Pel que fa a estadístiques de tràfic, el web del Port de Barcelona ofereix tota la informació sobre el tipus de mercaderies, el nombre de contenidors o la quantitat de passatgers de creuer que hi han passat en el que portem d’any. Aquest mateix web t’ofereix la imatge d’un dels darrers bucs que han fet escala al port de Barcelona.

Però si el que vols és veure moltes i bones fotografies de vaixells atracats al port de la ciutat, és imprescindible la visita a aquest blog: barcosenelpuertodebarcelona.blogspot.com. El seu autor, anomenat Miguel, ha prescindit de la columna lateral típica dels Blogspot per dedicar tot l’espai a les grans fotografies de vaixells i racons del port que hi publica quasi tots els dies des del maig de 2009. El blog permet qualificar cadascuna de les fotos com a divertida, interessant o “guai”, a més de deixar-hi comentaris. Al final de la pàgina hi ha alguns links interessants. És evident que l’autor de les imatges, a més d’amant de la fotografia, manté també una relació especial amb el mar. Navegar pel seu blog és, també per als internautes de terra endins, una bona manera de compartir-la.

Cada dia, dins el programa ‘Connexió Barcelona’, et mostrem un blog, producte o servei web d’interès per a la gent de Barcelona. Per llegir una altra d’aquestes ressenyes, fes clic aquí.