vaga renfe adif 9 febrer 2024

CCOO ha convocat una vaga el 9 de febrer del 2024 a Renfe i Adif en defensa d’una reducció de la jornada laboral a 35 hores per setmana, amb aplicació immediata i retroactiva, en compliment d’un acord segons el qual aquesta jornada ja s’hauria d’haver aplicat des del 16 de març del 2023, tal com explica el Sindicat de Circulació Ferroviari (SCF) en un comunicat, on dona suport a l’aturada a Adif.

La vaga començarà a les 0 h del dia 9 i s’allargarà durant tota la jornada i fins a les 23 h. Aquesta aturada tindrà lloc només uns dies abans de la tongada de vagues a Rodalies de Catalunya i Renfe per denunciar la falta de personal. Seran vagues parcials els dies 16 i 17 de febrer, entre les 7 i les 9 h i de 15 a 17 h.

Segons els sindicats, la implantació de les 35 hores setmanals no s’està aplicant perquè el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible la va tombar, sense respectar el que empreses i treballadors havien pactat prèviament. “El fet que ara pretenguin desdir-se del que es va acordar, vulnerant el dret a la negociació col·lectiva, ha generat un profund malestar a la plantilla”, assenyala el comunicat de SCF. La justificació del Govern espanyol, asseguren els convocants, va ser la despesa que suposava la retroactivitat que es determinava en l’acord.

Vaga a Renfe el 9 de febrer: serveis mínims

Renfe ha difós els serveis mínims publicats pel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible de cara a aquest divendres, 9 de febrer.

  • Rodalies: 66 % en hora punta (de 6 a 9.30 i de 17 a 20.30 h) i 33 % la resta de la jornada (serveis mínims decretats en aquest cas pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat).
  • Mitjana distància: 65 %
  • AVE – Llarga distància: 73 %
  • Mercaderies: 25 h